17 تیر 1402

الزام به ايفاي تعهدات قراردادي

دسته بندی : حقوقی | املاک
عليرضا وليدي
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و وقت بخیر . بنده زمین مسکونی خرید کرده و پروانه ساخت گرفتم . و به دنبال تامین مالی برای ساخت بودم که به بیماری کرونا رسیدیم و در این مدت ناظر معماری تماس گرفت وگفت فرارداد دوساله هست و باید تمدید کنید البته هنوز 3 ماه مونده بود . من هم به ایشون گفتم فعلا وضعیت قرمز هست و پیمانکاریی برای ساخت که میششناختم نمیاد و مبلغ هم تکمیل نشده . ناظر چندین بار دیگه تماس گرفت وپیشنهاد داد که کار رو به خودش بدم و درصدی کارکنیم. بنده قبول نکردم . تو دوره کرونا هم خودم چندین بار درگیر شدم با بیماری و در منزل بودم و کارم هم از دست دادم بعد اومدم ماشینم رو فروختم و یک وام 150تومنی هم رفتم بگیرم که شروع کنم تا اومدم وام کاراش بشه مصالح ثانیه ای بالا رفت . وام که به حساب اومد دیگه فقط میتونستم فنداسیون بریزم و با وجود بیکاری نمیتونستم هزینه ها رو پرداخت کنم . و ضرر 250 میلیونی رو متحمل شدم . حال ناظرمعماری ساختمان شکایت از بنده شدن و ادعای خسارت کردن . خواستم از جنابعالی راهنمایی بگیرم که آیا ناظر میتونه در مورد زمینی که ساخته نشده و هنوز عملیاتی انجام نشده از بنده شکایت کنن؟ چکار کنم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه در قرار داد قيد شده باشد كه اگر به هردليل اقدام از سوي مالك صورت نگيرد و وجه التزامي تعيين شده باشد ميتواند دادخواست بدهد در غير اينصورت دعواي ايشان رد ميشود