18 تیر 1402

ابطال آراء دادگاه به دلیل محجوریت اشخاص

دسته بندی : ارث و امور حسبی | حجر
محمد مهدی زارعی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام، اگر نظر پزشکی قانونی این باشد که شخصی از سال 97 دچار آِزایمر وزوال عقل بوده وتوانایی امور مالی خودرانداشته ولی اون شخص در سال 99و1401 و1402 وکیل گرفته ولی حکمی به ضررش صادر شده باشد آیا اون فرد میتواند به استناد این نظریه پزشکی قانونی بگوید چون دراون زمان آلزایمر داشته پس اون حکمها که به ضررش صادر شده باطله ؟ در ضمن دریه پرونده کیفری صرف نظریه پزشکی قانونی کافیه برا جواب ندادن ووکیل گرفتنش یا اول حکم حجر شخص توسط دادگاه صادر شود تا بتواند وکیل بگیرد وقانونی باشد؟ ممنون میشم جواب بدین

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام در فرض مذکور تمامی آراء ابطال نمی‌شود و سوال شما نیاز به توضیح بیشتر دارد چرا که بعضی آراء در هر حال معتبرند. از طرفی تا حکم حجر صادر نگردد، درخواست ابطال حکم از طرق فوق العاده دادرسی با قرار رد دعوی مواجه خواهد شد. در مورد سوال دوم می‌بایست پس از اعلام وقوع حجر و نهایتاً صدور حکم محجوریت، قیم تعیین گردد و قیم اقدام به امضا وکالت‌نامه می‌نماید.