11 آذر 1400

رجوع پدر از هبه سقوط حق رجوع

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

خانوم ۲۵ ساله هستم، دانشجوی پزشکی و یک ساله ازدواج کردم. پدرم به عنوان هدیه ازدواج و هزینه خرید جهیزیه مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به حسابم ریخته حدودا چند ماه پیش. و من با این پول جهازم رو خریدم به همراه ۳ دونگ از یک آپارتمان‌ . حالا پدرم میخواد شکایت کنه و پول رو پس بگیره. رای دادگاه چی میشه؟ میتونه پول رو پس بگیره؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام اصولا طبق عمومات قانون مدنی رجوع از هبه (هدیه)حتی بعد از قبض با وجود عین موهوبه امکان‌پذیر است اما طبق بند اول ماده ۸۰۳ قانون مدنی در صورتی که متهب (گیرنده هدیه )پدر یا مادر یا اولاد واهب (هدیه دهنده) باشد حتی با وجود عین هبه رجوع امکان پذیر نیست . موفق باشید ماده 803 - بعد از قبض نیز واهب می تواند با بقاءق عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل: 1 - در صورتی که متهب پدر یا مادر و یا اولاد واهب باشد؛ 2 - در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد؛ 3 - در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یامتعلق حق غیر واقع شود خواه قهرا مثل اینکه متهب به واسطه فلس محجور شود خواه اختیارا مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود؛ 4 - در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود.