23 تیر 1402

بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور و نحوه اثبات سخت و زیان آور بودن شغل

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | الزام تامین اجتماعی به احتساب سنوات خدمت در مشاغل سخت و زیان آور
پانیذ قمشی بزرگ
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام خدمت کارشناس محترم بنده حدود 25سال سابقه ی بیمه دارم وازاین 25 سال 10 سالش راننده ی لیفتراک هستم تا کنون وسن بنده 44سال سن دارم آیا با جمع کردن سوابق و لحاظ کردن سختی کار برای سابقه ی راننده ی لیفتراک به بازنشستگی نزدیک هستم یاباید به سن 50 سالگی برسم ....ممنون میشم پاسخ بنده را بدهید .....باتشکر فراوان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام در حالت عادی شما بدون رعایت شرط سنی با 35 سال سابقه کار می توانید بازنشست شوید و در صورت داشتن 60 سال سن با 20 سال سابقه کار می توانید بازنشست شوید مگر شرایط خاص وجود داشته باشد. برای اثبات سخت و زیان آور بودن مشاغل با درخواست کارگر، کارفرما، سازمان تامین اجتماعی و .. کمیته های مربوطه و کارشناسان مختلف این موضوع را بررسی می نمایند. اگر شغل سخت و زیان آور اثبات شود، با خداقل 20 سال سابقه کار متوالی و 25 سال سابقه کار متناوب بدون شرط سنی می توانند بازنشست شوند.