26 تیر 1402

ادعای سهم الارث از جانب یکی از وراث

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
محمدعلی جهادی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام . پدر خانواده فوت شده و منزل مسکونی به نامش موجود است که مادر خانواده در آنجا سکونت دارد. دو فرزند دختر و یک پسر دارد . آیا فرزند پسر میتواند ادعای سهم الارث کند در حالی که فرزندان دختر حاضر به فروش منزل و تقسیم ماترک نیستند ؟آیا فرزند پسر می تواند شکایت کند و مابقی وراث را مجبور به تقسیم به مال کند ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام. با توجه به اینکه پس از فوت پدر، اموال بطور قهری به وراث ایشان انتقال پیدا می کند، فرزند پسر می تواند علیرغم عدم موافقت باقی وراث، به منظور تحصیل سهم الارث خود اقدام به طرح دعوای حقوقی نماید. مگر اینکه مادرتان به طرفیت تمامی فرزندان، مطالبه مهریه کند که در این صورت پرداخت مهریه مقدم بر تقسیم ترکه خواهد بود.