تمکین

دسته بندی : خانواده | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام همسر بنده بدون عذر موجه و قانونی از انجام وظایف زناشویی اش خودداری میکند و در صورت عدم تمکین ایشون بنده چه حق و حقوقی دارم راهنماییم کنید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام در این صورت ناشزه محسوب شده و به وی نفقه خرجی و مایحتاج زندگی تعلق نخواهد گرفت. اگر عدم تمکین دلیل موجه داشته باشه مثلا مرد مسکن نداره یا هر دلیل موجه دیگه اون موقع ناشزه بودن محسوب نمیشود و نفقه به زن میرسد. اما در هرصورت مهریه به او تعلق میگیرد و از او ساقط نمیشود. طبق ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی  هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.