کسانی که عده ندارند

دسته بندی : خانواده | طلاق
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ببخشید خواستم بپرسم که چه زنانی عده ندارند؟ و ازدواج با انها چگونه خواهد بود ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام مطابق ماده 1155 ق.م بر زنان يائسه و غيرمدخوله مثل زناني که قبل از آميزش جنسي طلاق داده شدندعده واجب نيست و آنها بلافاصله پس از جدائي و انحلال نکاح مي‌توانند ازدواج کنند. علت اين امر نيز اطمينان از عدم وجود حمل است که احتمال آن در اين قبيل زنان منتفي است اين گروه از زنان جزو زنان مطلقه به طلاق بائن هستند. 1_زنان باکره يا زنان غيرمدخوله: هرگاه بين زن و شوهر آميزش جنسي (اعم از قُبل يا دُبر) واقع نشده باشد و به دليلي غير از مرگ شوهر، ازدواج منحل گردد، بر زن عده واجب نيست 2_زوجه صغيره دختران زير سن قانوني: طلاق دختران نابالغ از انواع طلاق هاي بائن شمرده‌ شده است. 3_زنان يائسه: زناني که سن بارداري آنها گذشته باشد 4_زنان فاقد رحم