06 دی 1400

تقاضا تغییر مال توقیف شده در اجرای احکام‌

دسته بندی : حقوقی | اجرای احکام
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و وقت بخیر
به دلیل توقیف اموال از سوی اجرای احکام ماشین من الان ۸ ماهه توقیف شده و در پارکینگ هس قرار من هم ۳۳۰ میلیونه من الان میخوام یک سند یک میلیاردی جایگزین کنم که قاضی شعبه اجرای احکام قبول نمیکنه میگه ماشین سهل الوصوله آیا این قانونیه یا نه؟
با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام محکوم علیه طبق ماده ۵۳ قانون اجرای احکام‌ مدنی تا یکبار قبل ار شروع عملیات کارشناسی و فروش مال توقیف شده می‌تواند تقاضا تغییر آنرا به به شرطی که مال جدید معرفی شده از لحاظ قیمت کمتر نبوده و فروش آن سخت تر از مال قبلی نباشد، در فرض سوال چون فروش اموال منقول (خودرو ) ساده از املاک میباشد تصمیم قاضی اجرا احکام مطابق با قانون است . البته صدا می‌توانید از این تصمیم به دادگاه صادر کننده اجرائیه اعتراض نمایید . ‌ماده 53 قانون اجرا احکام‌ مدنی: هر گاه مالی از محکوم‌علیه در قبال خواسته یا محکوم‌به توقف شده باشد محکوم‌علیه می‌تواند یک بار تا قبل از شروع به عملیات راجع‌به فروش درخواست تبدیل مالی را که توقیف شده است به مال دیگری بنماید مشروط بر این که مالی که پیشنهاد می‌شود از حیث قیمت و سهولت‌فروش از مالی که قبلاً توقیف شده است کمتر نباشد. محکوم‌له نیز می‌تواند یک بار تا قبل از شروع به عملیات راجع به فروش درخواست تبدیل مال توقیف‌شده را بنماید. در صورتی که محکوم‌علیه یا محکوم‌له به تصمیم قسمت اجرا معترض باشند می‌توانند به دادگاه صادرکننده اجراییه مراجعه نمایند. ‌تصمیم دادگاه در این مورد قطعی است.