20 مرداد 1402

ترنس بودن زوجه و تغییر جنسیت

دسته بندی : خانواده | بطلان نکاح
علی اکبر توکلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
بنده با یک دختری که شرایط خواندن صیغه موقت را داشت صیغه موقت خواندیم.
و نزدیکی هم داشتیم.
بعد از عقد موقت معلوم شد که دختر قبلا ترنس بوده یعنی پسر بوده و طی عمل جراحی خود را دختر کرده ولی این مسئله رو قبل از عقد به من نگفته بود.
حتی چند بار ازش قبل از عقد و بعد از عقد پرسیدم که ترنس بودی که گفته بود نه...
حتی یک داستان دیگه تعریف کرده بود از اینکه در بچگی هرمافرودیسم بوده و رحم پنهان داشته در نه سالگی عمل کرده و همه چیز اوکی شده و الان هم رحم داره هم تخمدان و حتی هرماه پریود میشه..ولی خب کاملا غلط بود چون الان ادعا کرده که ترنس بوده.
الان میخواستم ببینم با توجه به پنهان کاری و دروغی که قبل از جاری شدن عقد و حتی بعد ار عقد گفته است عقد موقت باطل هست یا خیر؟
واینکه چون مهریه ای در نظر گرفته بودیم الان تکلیف مهریه به چه صورت است؟باید داده شود یا خیر؟
میخواستم این مسئله رو از نظر حقوقی و فقهی بدونم.
ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام با تغییر جنسیت عقد باطل میشود ولی اگر تغییر جنسیت قبل از عقد باشد عقد بعدی باطل نیست حتی اگر عقد باطل باشد به جهت وقوع زناشویی مهریه بر عهده شماست وقوع زناشویی مهریه را مستقر میکند الان این زوجه جنس مونث می باشد