16 دی 1400

مستحق للغیر درآمدن مبیع...

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
زهرا زارعی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.خدا قوت
اینجانب در تاریخ ۲۴ شهریور یک دستگاه خودروی پارس صفر از بنگاه خریداری کردم. ثمن معامله را به طور کامل به صورت‌ معاوضه با خودروی دسته دوم خودم و الباقی به صورت نقد پرداخت کردم.هنگام عقد قرارداد با مشاهده ی برگ سبز خودروی صفر متوجه شدم که ماشین متعلق به خود صاحب بنگاه نیست و وقتی از ایشان پرسیدم آیا صاحب سند در بنگاه حضور پیدا می‌کند برای عقد قرارداد که بنگاهی اظهار داشت نه نیازی نیست و اعلام کرد ماشین مال آشنا است و طرف حسابتون( فروشنده) خود من بنگاهی هستم و نیازی به حضور صاحب اصلی خودرو نیست و فقط و فقط یک چک ضمانت از طرف صاحب خودرو در آن موقع به من نشان داد و گفت برای ضمانت انتقال سند در بنگاه به امانت گذاشته است و خیالتان راحت باشد.
من هم با توجه به اینکه در بنگاه معامله می کردم خیالم راحت شد و قولنامه کردیم.
اما سه ماه و نیم بعد در تاریخ ۲ دی ماه خودرو از طرف صاحب سند توقیف پلاک گردید.علت را که جویا شدم صاحب سند خودرو اظهار داشت که در ماه ۶ خودرو را به یک بنگاه دیگر فروختم (((ما در اینجا تازه متوجه شدیم که این دو بنگاه با هم برادر هستند و یک قولنامه بین هم تنظیم کرده اند و ماشین را بین خودشان قولنامه کردن )))و یک چک دوماهه گرفتم و چک پاس نشده است.۴۵روز هم صبر کردم ولی بازهم به پولم نرسیدم.به ناچار خودرو را توقیف کردم.به گفته خودش( صاحب سند)یک حکم قضایی هم به توقیف پلاک اضافه کرده تا نشود رفع توقیف کرد.
حال می خواستم ببینم من چگونه می توانم در کوتاهترین زمان ممکن حق و حقوق از دست رفته ام را (ماشین یا پولم )اگر دادگاه حکم به فسخ معامله صاحب سند و بنگاه اول داد از بنگاه طرف قراردادم مطالبه کنم.
ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر گرامی شما میتوانید از فروشنده طبق ماده ۳۹۰ قانون مدنی بعنوان ضمان درک وبه دلیل مستحق للغیر بودن مبیع(خودرو) شکایت کرده وتمام خسارات وغرامات قانونی را مطالبه ‌‌‌‌کنید