17 دی 1400

تخلف از قرارداد ، خسارت وارده

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و عرض احترام.
ببخشید، سالها پیش بنده یا یک مؤسسه‌ای قرار گذاشتیم که نسخه‌های خطی برخی کتب رو تحقیق و چاپ کنیم و بنا شد ایشون بابت تصحیح صفحه‌ای ۱۰هزار تومن به من بده، ولی ایشون بخشی از این رو چندین سال نداد و هزینه بقیه کارها مثل صفحه آرایی رو هم نداد، البته هیچ قراردادی هم ننوشتیم و فقط شفاهی این صحبت رو کردیم.
آیا الان من میتونم خودم کتاب رو چاپ کنم و هزینه‌هایی که ایشون کرده رو بهش برگردونم یا اینکه اگه چاپ کنم میتونه ازم شکایت کنه؟
من فقط یه نوشته توی واتساپ از ایشون دارم که گفتند اگر بیش از ۲۵ملیون بخوای من دیگه کاری با کتاب ندارم و خودت برو چاپ کن.
تمامی فایلهای نهایی و کامل هم پیش من هست، فایلهای ایشون ناقص هست.
تمامی اطرافیان هم میدونند که کل کار با من بوده و ایشون فقط یه حمایت مالی ناقص کرده.
خیلی خیلی ممنون میشم از راهنماییتون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با الزام بخشی یک قرارداد وابسته به وجود توافق نوشته و کتبی نبوده ، بنا براین چنانچه طرف مقابل شما بتواند وجود توافقی با شما را در دادگاه اثبات نماید هرچند که هنلی بسیار مشکل میباشد، می‌تواند از شما بابت نقض قراداد خسارت مطالبه نماید و شما تیز می‌تواند به فرض اثبات قرارداد ، مبلغی که در قرارداد بابت هر صفحه تصحیح نسخ خطی مقرر بوده طرف مقابل بپردازد مطالبه نمایید ‌ موفق باشید