23 دی 1400

تخلیه مورد اجاره با فسخ پیش از موعد

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام.خانه ای را خرداد اجاره کردم.ولی به علت مشکلات خانه از جمله داشتن موش مهر ماه تصمیم به تخلیه خانه گرفتم.در اجاره نامه قید شده اگر بخواهم قولنامه را فسخ کنم باید یک ماه زودتر اعلام کنم و یک ماه ضرر و زیان بدهم.من طبق این بند از مهر ماه به صاحب خانه اعلام کردم و خانه را خالی کردم.برایشان اظهار نامه ام فرستادم.ولی پول رهن خانه را پس نمیدهند.من تماسی نگرفتم.از طرف شورای داوری با ایشان تماس گرفته شد.که میگویند چون بخاطر شما بوده پدر ما حالش بد شده از شما شکایت میکنیم و با پیام تهدید میکنند.آیا چنین حقی دارند؟اگر دادخواست فسخ اجاره نامه بدهم چه مدت زمان میبرد و چقدر هزینه دارد؟و آیا به نتیجه میرسم؟پول پیش من 30 میلیون تومان است.

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در خصوص ادعای ایشان مبنی بر شکایت علیه شما بعید هست منجر ب نتیجه ای شود در خصوص فسخ قرارداد با عنایت ب لازم بودن عقد اجاره لیکن مفاد قرارداد فی مابین ملاک عمل هست اگر اظهارنامه فسخ را در موعد مقرر ب موجر ارسال داشته اید میتوانید دادخواست تایید فسخ را به ثبت برسانید و با فسخ قرارداد ملزم ب استرداد ودیعه خواهند بود هزینه دادرسی در دعاوی مالی سه و نیم درصد مبلغ خواسته و در دعاوی غیر مالی مبلغ ناچیزی هست مدت زمان نیز ب عوامل متعددی از جمله کثرت پرونده های شعب و... بستگی دارد لیکن در دعاوی حقوقی حداقل ۲ ماه موید باشید