27 دی 1400

در صورت طلاق توافقی حضانت فرزند با کیست؟

دسته بندی : خانواده | حضانت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام خدمت شما وکلای محترم من و همسرم چند وقتی هست که باهم به مشکل خوردیم و باهم تصمیم گرفتیم که به صورت طلاق توافقی از هم جدا شیم و ما یک فرزند مشترک داریم که یک دختر ۶ ساله هست میخواستم بدونم مشکل حضانت فرزندم رو هم میتونیم به صورت توافقی حل کنیم یا دادگاه تصمیم گیرنده هست و تا چه سنی حضانت بر عهده من که مادر هستم می باشد؟ یا اینکه خود فرزندم میتونه تصمیم بگیره

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما تعیین حضانت طفل بعد از طلاق با صلاحدید دادگاه برای مصلحت کودک به عهده دادگاه می باشد اما اگر طلاق و جدایی والدین با توافق یکدیگر باشد یعنی به صورت توافقی طلاق انجام بگیرد دادگاه تصمیم خود را مبنی بر حضانت فرزند یا فرزندان نیز به عهده خود والدین می گذارد و در این امر دخالتی نمی کند در این صورت حتی ممکن است والدین در صورت توافق با یکدیگر حضانت طفل زیر ۷ سال را به پدر واگذار نمایند این در صورتی است که حضانت طفل تا سن ۷ سالگی به لحاظ قانونی به عهده مادر می باشد از آنجایی که ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی به جنسیت کودک برای حضانت اشاره ایی نکرده است مادر برای حضانت فرزند یا فرزندان تا سن ۷ سالگی چه برای دختر و چه برای پسر اولویت خواهد داشت بعد از سن ۷ سالگی تا سن بلوغ حضانت بر عهده پدر می باشد. پسران در سن بلوغ یعنی ۱۵ سالگی می‌توانند تصمیم بگیرند که نزد کدام یک از والدین خود باشند دختران نیز در سن بلوغ یعنی ۹ سال تمام قمری میتوانند تصمیم بگیرند که می‌خواهند با مادر خود زندگی کنند یا با پدر خود گاهاً پیش آمده که مادر یا پدر به‌ دنبال حضانت فرزند دختر خود که بالای ۹ سال است اقدام کنند این در حالی است که دختران در این سن و سال از حالت حضانت خارج شده‌ اند و گرفتن حضانت آنها نیاز به اقدام قانونی ندارد چرا که خود دختر می بایست انتخاب کند که نزد کدام یک از والدین باشد.