27 دی 1400

توقیف منزل جهت مهریه و مباحث تمکین

دسته بندی : خانواده | مهریه
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت شما بخیر،خانمم ۳ماهه بدون علت با دخترم خونه رو ترک کرده و مهریه از طریق تامین خواسته ۶سکه اجرا گذاشته و ۶۰ میلیون پول رهن خونه ای که درآن اجاره نشین هستیم توقیف کرده و لایحه رفع توقیف بردم مدیر اجرای احکام قبول نکرد گفت یه قولنامه داری که قبلا مالک خونه بودی و باید تکلیف ۳۰۰ میلیونو روشن کنی، ۱-خانمم پارسال هم ۱۰ ماه خونه رو ترک کرده بود و اظهارنامه فرستادم برنگشت و با دادخواست دوم تمکین محکوم به تمکین شد و برگشت و دوباره بعداز۳ماه خونه رو به مدت ۳ماهه ترک کرده یعنی عادت کرده که هی ترک منزل کنه به نظرشما ایا لازمه اظهارنامه بفرستم یا اینکه فقط دادخواست الزام به تمکین بفرستم؟۲- مگه پول پیش خونه جزء مستثنیات نیست پس چرا توقیف شده و آیا مرد حق نداره یه خونه داشته باشه؟ یه خونه۶۲ متری با وام۲۰۰ تومن خریدم فعلا خانمم خبر نداره آیا اون خونه هم توقیف نمیشه؟ چون پولم کم اومد اونو دادم اجاره، ممنون میشم دوسوالو راهنماییم کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در خصوص سوال اول شما برای تمکین الزامی ب ارسال اظهارنامه ندارید بار قانونی ندارد و میتوانید مستقیما اقدام ب ثبت دادخواست الزام ب تمکین کنید در خصوص ودیعه بله جز استثنائات دین هست و قابل توقیف نیست چنانچه توقیف شده ب مرجع دستوردهنده لایحه ای مستدل ارائه دهید ک رفع توقیف بعمل آید،در خصوص منزل نیز یک منزل متعلق ب شخص در شمول استثنائات دین بوده و قابل توقیف نیست قانونگذار ب موارد زائد اشاره نکرده و یک منزل را مشمول مستثنیات دانسته است و اگر ب هردلیلی توقیف شود تقاضای رفع توقیف با استناد ب ادله قانونی متصور هست موید باشید