28 دی 1400

اخذ سند مالکیت به نام وراث

دسته بندی : حقوقی | املاک
سیده عاطفه مجیدی طهران
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام یک خانه را پدر پدر بزرگم به شخصی داده بوده برای زندگی، از سر دوستی، بدون قرارداد و قولنامه. هر دو طرف فوت کردن، روابط فرزندانشون هم خوب بود و نیازی به آن خانه نداشتند. حالا که نیاز پیدا کردند، وراث مستاجر خانه را تحویل نمیدهند. لازم به ذکر است پدر پدر بزرگ انحصار وراثت دارد، ولی از 5 ورثه سه تاشون فوت کردن و انحصار وراثت ندارند و فرزندانشون هم خارج از ایرانند و نیازی به خانه ندارند و شفاها به یکی از وراث واگذار کرده اند. دو نفر ورثه در قید حیات، وکالت تام داده اند نسبت به سهم الارثشون. عملا انحصار وراثت سه نفر از ورثه موجود نیست. و امکان تهیه اش هم نیست. ولی کاملا راضی اند و ادعایی ندارند. متاسفانه اصل سند گم شده، ولی در ثبت همچنان به نام پدر پدر بزرگ هست. قانونا چطوری میتونیم بر علیه متصرفین دادخواست بدیم.؟ سهم آن سه نفر که انحصار وراثت ندارند را چطوری میتونیم سند بگیریم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام. بعد از اخذ گواهی انحصار وراثت میتوانید بابت رفع تصرف عدوانی و یا خلع ید اقدام نمایید