قرارداد ساعتی

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | سایر دعاوی
حمیده سلیمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من کارفرمای یک داروخانه هستم و میخوام بدونم شرایط قرارداد ساعتی بستن با پرسنل ب چه صورته و در این صورت حقوق و بیمه و کلا فرمت قرارداد ساعتی ب چه‌شکله

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام مزد ساعتی مزدی است که بابت ساعاتی که وقت کارگر در اختیار کارفرماست محاسبه و پرداخت می‌شود. در قراردادهای مزد ساعتی، نوع کار (صرف‌نظر از مقدار و میزان آن) و نیز ساعات کار در روز یا هفته یا ماه تعیین‌کننده است که ممکن است از ۴۴ ساعت در هفته کمتر باشد. در نظام مزد ساعتی، کارفرما مکلف است علاوه بر مزد ثابت، مزایای رفاهی از قبیل حق مسکن، حق خواربار و کمک عائله‌مندی را به نسبت ساعات کار محاسبه و به کارگر پرداخت کند . حق‌بیمه در قراردادهای ساعتی و پاره‌وقت به موجب قانون کار کلیه فعالیت‌ها و کارهایی که در قبال پرداخت مزد صورت می‌گیرد، یا اشتغال برای دیگری و به نفع دیگری، مشمول قانون کار می‌شوند و نحوه و میزان همکاری تاثیری در این موضوع ندارد. بنابراین قراردادهای ساعتی و پاره‌وقت نیز مشمول قانون کار است و به‌تبع آن بر اساس ماده ١۴٨ قانون کار مشمول مقررات تامین‌اجتماعی نیز قرار خواهد داشت. در مشاغل ساعتی و پاره‌وقت برای هر ٨ ساعت کار باید یک روز حق‌بیمه منظور و به‌حساب سازمان پرداخت شود. با توجه به اینکه مزایای رفاهی و انگیزشی نیز متناسب با ساعات کار به این کارگران پرداخت می‌شود، به همان میزان نیز به اقلام مشمول بیمه مثل بن و حق مسکن نیز بیمه تعلق می‌گیرد . در صورتی که با پرسنل پاره وقت خود قرارداد کار ساعتی را منعقد نکنید ، در زمان شکایت پرسنل به استناد دادرسی کار ، اثبات کارکرد ساعتی بر عهده کارفرما میباشد و در صورت عدم اثبات این موضوع کارفرما مکلف به پرداخت بیمه کامل پرسنل به همراه جرایم آن میشود .