20 مهر 1402

تاخیر پیش فروشنده در تحویل آپارتمان پیش فروش

دسته بندی : داوری | سایر دعاوی
سیده فاطمه موسوی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

عرض سلام و ادب
وقت شما بخیر
هشت ماه و نیم قبل، با یک پیمانکار قرارداد بستیم که زمین پیشنهادی خودشان را برای ما بسازند و آخر مهرماه امسال،یعنی 10 روز دیگر، تکمیل شده و اماده سکونت کلید خانه را تحویل ما دهندو سند را به نام ما بزنند. 800 میلیون موقع قرارداد ازما گرفتند.مابقی پول دردونوبت به ایشان پرداخت شود، یکی وسط ساخت بعد ازسقف وستون و دیگری پایان موقع تحویل کلید.مبایعه نامه محضری میباشد ودر یک برگه محضری نیز بابت هر روز تاخیر دراجرای قرارداد یک میلیون تومان خسارت ذکر شده. اکنون ایشان پس ازهشت ماه ونیم ونزدیک اتمام قرارداد نه تنها هیچ اقدامی روی زمین انجام نداده اند حتی خاک برداری نشده،بلکه ادعا دارند که به دلیل اینکه زمین جزمیراث فرهنگی بوده و همچنین کسب پروانه ساخت،طول کشیده ومیگویند سال آینده با 7 ماه تاخیر خانه به شما تحویل میدهم.قطعا تاخیر ایشان درتحویل خانه برای ما موجب ضرر وخساراتی خواهد بود.هم مستاجر هستیم هم قرار بوده طبقه پارکینگ خانه را به صورت فاکتوری مجزا ازقرارداد باما حساب کنند که طبق تورم بازارومصالح ماضررمیکنیم وخسارات دیگر.چطور مطالبه نماییم؟ اظهارنامه لازم است؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام به شما با توجه به اینکه قراردادی که با فروشنده داشتیدمشمول قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 82 می‌باشد در صورتی که ضمن قرارداد پیش فروش داور تعیین کرده باشید با مراجعه به داورین می‌بایست حل اختلاف صورت گیرد در غیر این صورت با استناد به این قانون شما می‌بایست با مراجعه به دفتر خدمات قضایی دادخواست تعیین داور را از مراجع قضایی درخواست نمایید و پس از تعیین داوران و ارسال اظهارنامه برای طرف مقابل موضوع توسط داوران بررسی می‌شود و مطابق این قانون کلیه خسارات شما محاسبه و فروشنده ملزم به تحویل واحد به شما می‌باشد