05 بهمن 1400

ایا عدم تمکین موجب نپرداختن مهریه می شود ؟

دسته بندی : خانواده | تمکین
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و احترام
زن برادرم بعد از ۵ روز از گذشت ازدواج ( تاریخ ازدواج ۹ دی) با دعوا منزل را ترک کرده و دیشب ( ۴ بهمن) کلیه وسایل شخصی خود را از منزل شان برد.
در این مدت نیز اصلا منزل برنگشته
مهریه ایشان عند المطالبه است.
آیا اگر به دادگاه شکایت کنند
می‌توان به خاطر ترک منزل و عدم تمکین ؛ مهریه پرداخت نشود.
با این وضعیت به ایشان مهریه و یا نفقه تعلق می گیرد.
فرق مهریه عندالمطالبه و عند الاستطاعه چیست؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم ترک منزل زوجه و عدم تمکین از همسر موجب عدم پرداخت نمی شود زیرا به محض وقوع عقد زن مستحق مهریه هست مهریه عندالمطالبه یعنی زوجه از زمان وقوع عقد هر زمان که بخواهد می تواند انرا مطالبه نمایید مهریه عندالاستطاعه یعنی زوجه با توجه به توانایی مالی وج باید مهریه را مطالبه کند و اگر مهریه را هم مطالبه کند اثبات استطاعت پرداخت با دادگاه است