26 مهر 1402

اعاده دادرسی نسبت به رای دیوان عدالت اداری

دسته بندی : ثبتی | شورای عالی ثبت
مجید فراهانی تبار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
دادخواستی به ابطال رای شورای عالی ثبت توسط یکی از ذینفعان که بصورت قهری این حق به ایشان واگذار شده در شعبه بدوی دیوان رسیدگی و به دلیل مقایرت با قانون حکم به ابطال این مصوبه صادر میگردد . اداره ثبت اسناد کل کشور تجدید نظرخواهی کرده و پرونده به شعبه تجدید نظر ارسال میگردد و در نهایت حکم به نقض رای بدوی به جهت نداشتن سند و یا عدم مدارکی دال بر ذینفع بودن و همچنین رد دادخواست بدوی صادر میگردد .

حال سوال این جاست
.1 آیا اعاده دادرسی برای اثبات ذینفع بودن قبول میشود ؟

2 . چنانچه اشخاصی که رای شورای عالی ثبت خطاب به آنان بوده می‌توانند از طریق اعتراض ثالث به این تصمیم دادگاه تجدید نظر اعتراض کنند یا خیر ؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام خیر عدم احراز ذینفعی یا عدم ارائه مدارک دال بر سمت از جهات اعاده دادرسی نیست و توصیه هم نمی‌شود چراکه اعاده دادرسی در این خصوص مصداق ندارد مگر از جهات دیگر در خصوص اعتراض ثالث هم باید شرایط دقیق‌تر بررسی شود ولی در هر حال احتمال نتیجه‌گیری بعید است قاعدتا مهلت دوماهه هم تمام شده و امکان ثبت مجدد دادخواست ندارید