06 بهمن 1400

امتناع فروشنده از تنظیم سند

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

ملکی خریدم اما فروشنده سند را انتقال نمیده و دادگاه فرد را الزام به تنظیم سند رسمی کرده اما با این وجود از حکم دادگاه تمکین نمیکنه تکلیف چیست؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

چنانچه دادگاه حکم الزام به تنظیم سند رسمی را صادر نماید خریدار، اجرای حکم را از بخش اجرای احکام دادگاه دریافت میکند و اجراییه به محکوم علیه ابلاغ میگردد و فروشنده ظرف مدت ۱۰ روز می بایست حکم را اجرا کند چنانچه فروشنده ظرف مدت ۱۰ روز حکم صادره از سوی دادگاه را اجرا نکر‌د خریدار مجدد به اجرای احکام مراجعه می کند. در این صورت خود اجرای احکام در وقت مقرر در دفترخانه حاضر می شود و سند را به جای فروشنده امضا می کند این امر نیز در فقه تحت عنوان الحاکم ولی الممتنع پیش بینی گردیده یعنی در جایی که فرد از اجرای حکم امتناع می کند. که در صورت به وجود آمدن این شرایط حاکم یا دادگاه خودش حکم را اجرا می کند. پس در این حالت نماینده دادگاه به نمایندگی از فروشنده دفتر و سند انتقال را امضا می کند.