08 بهمن 1400

اثبات مالکیت ........

دسته بندی : حقوقی | املاک
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام پدرم یه خونه کلنگی داشت برادر بزرگم وام گرفت باسندخونه یه طبقه براپدرم یه طبقه برا خودش.وقتی زن گرفت بچه دار شد خونه رو به من فروخت چون برادربودیم هیچ سند یا نوشته ای دال بر خرید خونه نداریم.وام به اسم پدرم بوده وضامنش برادرم بود ازاون تاریخ حول وحوش سال ۹۲یا۹۳یا۹۴ من قسط خونه روپرداخت میکنم ماشینمو بدون قولنامه بهش دادم. هرچی پول هم داشتم نقدی بدون داشتن سندی بهش دستی دادم..مادرم هم طلاهاشوفروخت بهم داد بهش دادم.براخودش یه زمین خرید باهاش تو خونه ساختن از اول تاآخربودم همچنین خونه پدری هم.برا کارگرا صبحانه ناهار با پول خودم خریدم قرارشدازپول خونه کم کنه..قسطاشوپرداخت کردم .مصالح ساختمانی خریدم به جاپول خونه .کارگری کردم چون پولم کامل نبودبرا خرید یکجا خورد خورد ازم خواست اینجوری بهش پول بدم .منم چون فقط ۲تابرادربودیم وسنم کم بود و خام بودم هیچ سند ویامدرکی جز پرداخت وام خونه که به اسم اوناس واز کارت من پرداخت شده که بایداستعلام بگیرم ندارم...فقط یه وام خودم گرفتم که باید حتما یاسندبه اسمم باشه یاوکالت داشته باشم منم توی دفتر خونه یه وکالت بلا عرض از پدرم گرفتم تا وام رو بهم بدن درضمن کنتور برق و گاز یکی از طبقه ها بتاریخ وکالتی که گرفتم روبه اسم خودم کردم. الانم هرکاری میکنم نه خونه رومیفروشن نه پولموبهم میدن ...فقط شاهدتادلت بخواددارم که من اینجوری خونه رو ازش خریدم..الان متوجه شدم که کلا سرم الله رفته ده برابر ارزش خونه ازم پول گرفته اگه ازش شکایت کنم میتونم پولمو زنده کنم ؟در ضمن ماشین به نام من بوده و برادرم اونو فروخته ....

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم یدوا با مدارک بیان شده و شهادت شهود باید اثبات مالکیت را از طریق دادگاه اقدام و سپس جهت فروش اقدام نمایید