08 بهمن 1400

تقسیم میراث در زمان حیات

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
مصیب قادری چشمه گچی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر من یک خاله دارم که ایشون پدرو مادر و برادرشون فوت شدن و همسر و فرزند هم ندارن و در ملک و زمینی که بهشون ارث رسیده با مادر بنده شریک هستن ایشون چندبار حین صحبتاشون گفتن که می‌خوان اقدام کنند که بعد از فوتشون تمام اموالشان بین بچه های داییم که چهارتا پسر هستن البته فقط بین دونفرشون تقسیم بشه از اونجایی که مادر و پدر بنده با داییم سر زرنگی ایشون سر تقسیم ارث و میراث و...اختلاف داشتن الان دوباره اختلاف افتاده که اگر خدایی نکرده ایشون مشکلی براشون پیش بیاد و اموالشان رو به این دونفر بده باز هم پای اونها به خونه ای که با مادرم شریک هستن باز میشه مارو نگران کرده است ایشون حق چنین کاری رو دارن؟مگر تا زمانی که بستگان درجه دو زنده باشن به درجه سه هم چیزی میرسد؟امکانش هست توضیح بفرمایید ممنون.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر گرامی، افراد نسبت به مایملکی که در اختیار دارند، حق هر گونه دخل و تصرفی دارند و هیچ شخصی نمیتواند مانع این امر شود. در صورتی که خاله شما قبل از فوت بخواهد سهم خود از منزل و ملک رو به پسر دایی های شما منتقل نماید، شما نمی توانید مانع این کار شوید. اما اگر این کار را انجام نداد و فوت نماید، میراث به جا مانده ایشان، طبق مقررات و قوانین ارث فیمابین وراث تقسیم می شود. تقسیم ارث از قواعد آمره به شمار می آید و در صورت وجود افراد طبقه دوم ، هیچ سهمی به وراث طبقه سوم نخواهد رسید. این را هم عرض کنم که افراد نمی توانند در زمان حیات، سندی تنظیم و به موجب آن فرد یا افرادی را از ارث محروم و یا افرادی را به آن اضافه کنند. موید باشید. موید باشید.