27 آبان 1402

نحوه پرداخت‌ مهریه و حضانت فرزندان

دسته بندی : خانواده | حضانت
سحر احمدی فر
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام اسعدی هستم از مهرشهر کرج. بنده به علت عدم سازش و وجود هر گونه تفاهمی در زندگی قصد جدایی از همسر خود را دارم.صاحب دو فرزند نیز هستم.یک پسر 9 ساله و یک دختر 6 ساله.در درجه اول میخواستم ببینم با توجه به اینکه مهریه ایشان عندالاستطاعه است و بنده توان مالی من باب پرداخت آن را دارم دادگاه چه حکمی در قبال این قضیه صادر میکند؟؟؟در درجه دوم میخواستم ببینم وضعیت بچه ها به چه شکلی میشه من باب بحث حضانت؟؟؟سوما میخواستم ببینم از صفر تا صد چه مراحلی رو برای جدایی باید طی کنیم؟؟؟و در آخر میخواستم ببینم من جز بحث مهریه چه هزینه هایی رو در قبال ایشون باید تقبل کنم و به چه مبلغی؟؟؟ممنون میشم اگه بنده رو راهنمایی بفرمایید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ،در قانون ایران حضانت حق مرد هست و جز در صورت مصلحت یا توافق ،به مادر داده نخواهد شد پس در این زمینه باید نسبت به مصلحت فرزندان ،با همسرتون توافق کنید در جواب سوال دوم : چنانچه زوج توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد باید بلافاصله نسبت به پرداخت آن چه با تقاضای زوجه و چه بدون نیاز به تقاضای ایشان اقدام کند و در این باره دادگاه چنانچه شرایط شما رو برای پرداخت مهیا بدانید حکم به پرداخت میدهد.و بجز مهریه شما باید نفقه معوقه ،اجرت المثل ایام زوجیت را نیز پرداخت کنید برای طلاق بستگی به نوع دادخواست شما داره که توافقی باشه یا به درخواست زوج یا زوجه باشد که روند رسيدگي متفاوت خواهد بود