09 آذر 1402

الزام به تنظیم سندرسمی انتقال

دسته بندی : ثبتی | امور اسناد
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر
در تاریخ 15/5/1401 مغازه ای خریدم و طبق توافق مبایعه نامه از مبلغ 2میلیارد و 200میلیون تومان 1500پرداخت و توافق شد700مابقی در تاریخ15/9/1401 با تحویل ملک و ثبت سند پرداخت شودولی با توجه به مشکل به وجود آمده در شهرداری و استعلام آن و عدم آماده بودن سند امکان انتقال سند در تاریخ توافق شده وجود نداشت لذا فروشنده از تحویل ملک نیز سر باز زد و مهلت دوماهه خواست تا مشکل شهرداری را حل نماید و اینجانب نیز اظهارنامه ای جهت تحویل و سند ملک فرستادم ولی خبری نشد.و با چند سری نوبت دو ماهه گرفتن الان 11 ماه گذشته ولی شهرداری اعلام می‌نماید دو ماه دیگر زمان می‌برد. و اکنون بنده به فروشنده مراجعه کردم و درخواست نمودم ملک را تحویل دهد و بعد از حل شدن مشکل شهرداری سند را انتقال دهد ولی ایشان با وجود مقصر بودن در عدم تحویل ملک و مشکل در سند طلبکارانه به من اعلام نمود چون 11 ماه از معامله گذشته و مابقی پول را پرداخت نکردم نه تنها مغازه را تحویل نمی‌دهد بلکه فسخ هم می‌کند .حالا سوال من از اساتید اینه چیکار کنم؟ولی آیا ایشون میتونن کاری بکنن حق من رو ضایع کنن؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام.1.نپرداختن ثمن معامله ازمواردفسخ نیست 2.طرف مقابل شمادرصورت انتقال سند،مستحق گرفتن الباقی ثمن تعیین شده است 3.درنهایت چنانچه مشکل سندملک برطرف نشد باتوجه به مورد،دادخواست مربوطه رامطرح کنیدوسپس دادخواست الزام به تنظیم سندرسمی انتقال مطرح کنید.