21 آذر 1402

با عرض سلام و تشکر. من سال 67 یک زمین به متراژ 6000 متر را فروختم، اما الان مشخص شده متراژ زمین 20 متر بیشتر است

دسته بندی : ثبتی | امور املاک
حسن شاکری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با عرض سلام و تشکر.
من سال 67 یک زمین به متراژ 6000 متر را فروختم، اما الان مشخص شده متراژ زمین 20 متر بیشتر است و موقع فروش اطلاعی نداشتم و در مبایعه‌نامه 6000 متر زمین فروش رفته است و تمام خیارات هم در مبایعه‌نامه از طرفین ساقط شده است. حالا سوال من این هست که چون 20 متر بیشتر فروخته‌ام و متراژ زمینی که فروخته‌ام به جای 6000 متر در واقع 6020 متر شده، میتوانم با وجود اسقاط کلیه خیارات با توجه به ماده 355 و ماده 385 قانون مدنی بعد از گذشت 35 سال معامله را فسخ کنم؟ چون شنیده ام در فسخ معامله طبق ماده 395 قانون مدنی فوریت مطرح نیست.
با تشکر.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام اگر هیچ نقل و انتقالی اتفاق نیافتاده باشد شاید بشود اقدام نمود البته به شرط وجود خیارات لازم اگر اسقاط شده باشند احتمالا خیر اما حتی در صورت وجود خیارات لازم برای فسخ باید ماده 384 مدنی و ماده 149 قانون ثبت اسناد و املاک را مد نظر قرار داد.