19 دی 1402

خریدزمین بامساحت مشخص

دسته بندی : ثبتی | امور املاک
محمد قاسمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وعرض ادب
اختلاف حدودات اربعه با متراژ زمین
سال 83 بنده یک قطعه زمین از مادر خانمم خریدم. با حدودات کاملا مشخص این زمین از دو طرف محدود به جاده است از یک طرف کوچه و فضای سبز و از طرف دیگر به منزل همسایه که از نظر حدود هیچ مشکلی نداریم.
اما زمین زمان خرید بخشی از آن دارای شیب تند بود و اصلا قابل کشت یا ساخت وساز نبوده با طول 58 متر که محدود می‌شود به جاده اصلی روستا، زمان خرید فروشنده (مادر خانمم) از بنده فقط مبلغ بخش‌های از زمین که مسطح بوده گرفته به متراژ 542 متر مبلغ هم فی المجلس پرداخت شده
البته الان بنده با رعایت حدود جاده از دو طرف اقدام به احداث دیوار نمودم پشت دیوار با خاک پر کرد.البته حدود 10سال هست چهار طرف زمین را دیوار کشیدم ومعارضی ندارم. الان کار نشقه براری دریافت سند انجام دادم. متراژ نشقه 918 میباشد یعنی حدود 400 متر با متراژ سند اختلاف دارد. سوال بنده اینکه برای گرفتن سند نیاز به قولنامه هست یانه؟
برای گرفتن سند به مشکل برخورد میکنم یانه؟
قولنامه شورای وقت روستا وچند نفر معتمد امضاء زدن، نویسنده قولنامه در قید حیات میباشد.
اما متاسفانه مادر خانمم فوت نمودن.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام.باتوجه به اینکه حدودات زمین درمبایعه نامه ذکرشده است بنابراین ملاک مساحت زمین واقع درآن حدودات است هرچندمتراژآن صحیح نباشدوچنانچه معارضی نباشداداره ثبت مکلف به اجرای عملیات ثبتی وصدورسندمی باشد.درصورت استنکاف اداره ثبت،اعتراض کنید.