06 بهمن 1402

آیا می‌توانم قولنامه زمین خریداری شده را رسمی و محضری کنم

دسته بندی : اسناد و املاک | الزام به صدور سند مالکیت
Faranak Zangene
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
حدود 16 سال قبل دو قطعه زمین از زمینهای خارج محدوده شهر را خریداری کردم .
قولنامه در بنگاه املاک تنظیم شد و مهر برجسته دارد
توی متن قولنامه فقط ذکر شده که قطعه شماره فلان و فلان از زمینهای آقای فلانی و تفکیک محلی ،اما نه نقشه تفکیک را رویت کردم و نه هیچ وکالتی از فروشنده ضمیمه قولنامه شده است .در واقع معامله بر اساس شناخت و اعتماد انجام شد.
متاسفانه هنوز هم زمین خارج از محدوده است اما به زودی وارد محدوده شهری میشود.
برای اثبات مالکیت این زمین باید چکاری انجام دهم و آیا امکان الزام فروشنده به محضری کردن معامله وجود دارد؟
در ضمن در متن قولنامه ذکر شده که خریدار از کم و کیف زمین باخبر است
و همچنین تمام کارهای قانونی و شهرداری و تفکیک با خریدار است .

با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

ابتدا باید اطمینان حاصل کنید زمین مشمول کمیسیون ماده 56 منابع طبیعی نباشد چون اگر مشمول آن باشد از مالکیت شما خارج شده ودر اختیار دولت قرار می‌گیرد ، شما در ابتدا نمیتوانید قولنامه بنگاه را محضری کنید اولین اقدام شما مراجعه به هیات حل اختلافات در شهر مربوطه است دلایل نداشتن سند ‌نقشه تفکیکی را عنوان نموده ‌درخواست بررسی نمایید پس از آن دبیر هیات دستور کارشناسی زمین را صادر نموده و پس از تشریفات اداری مشخص میگردد زمین قابلیت صدور سند را دارا می‌باشد یا خیر