18 بهمن 1402

اثبات عدم تمکین زوجه و نشوز وی

دسته بندی : خانواده | تمکین
فرشته شامحمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام رای دادگاه حضور ارسال میگردد لطفا راهنمایی بفرمایید چه نکات موثری مطرح کنم درضمن 28 باهم زندگی کردیم وچهارفرزنددوتاش زیر 15ساله داریم
اثبات نشوز بر عهده مدعی است و در مورد تمکین خاص زوجه درخواست الزام وی به تمکین
خاص و تکلیف دادگاه بر محکومیت زوجه و ملزم نمودن او به تمکین خاص مبنا و مستند قانونی ندارد و خواهان تنها می تواند به منظور سلب حق نفقه زوجه ، نزد دادگاه عدم تمکین خاص را اثبات نماید ، این خواسته خواهانوجه قانونی ندارد و چون نسبت به الزام به تمکین عام ، خواهان به عنوان مدعی نشوز زوجه مستندیدال بر اثبات ادعای خود (نشوز زوجه و ترک زندگی مشترک بدون عذر موجه) و دال بر منع جریان اصل عدم
نشوز ، به دادگاه ارائه ننموده است به ویژه خواهان در صورت جلسه دادرسی دادگاه مورخ /1402/11 به ضرب و جرح خوانده (زوجه) اقرار نموده که حاکی از صحت ادعای زوجه درباره سوءرفتار زوج و.... برای وی و بر خلاف نظر قاضی مشاور، با وجوداظهاراتزوج،در نتیجه، دادگاه دعوای خواهان را بی
وجه تشخیص داده و از این رو با استناد به ماده 197 و 295 ق آ د مدنی بدین وسیله حکم به بی حقی خواهان صادر میگردد
ظرف بیست درد

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام . در خصوص ادعای مطروحه از سمت شما مبنی بر عدم تمکین زوجه، توجه به دو نکته ضروری است: نکته اول اینکه حتی در صورت اثبات ادعای شما مبنی بر نشوز زوجه ، باز هم تکلیف پرداخت مهریه بر دوش شما خواهد بود و شما صرفاً در صورت جمع شرایط میتوانید نفقه ایام نشوز را نپردازید. نکته دوم اینکه آیا دلایل کافی برای اثبات این ادعا را دارید یا خیر؛ زیر ا اثبات نشوز بر عهده شماست. در خصوص ترک منزل نیز با توجه به اقرار شما در دادگاه مبنی بر ضرب و جرح زوجه ، قاعدتاً دادگاه ادعای عدم تمکین مطروحه از سمت شما را نخواهد پذیرفت. بنابراین در صورتی که دلایل موجهی برای این موضوع دارید یا فکر می کنید دادگاه به دلایل ابرازی شما توجه نکرده است می توانید نسبت به رای اعتراض نمایید در غیر این صورت ادعای شما در مرجع بالاتر نیز رد خواهد شد.