20 بهمن 1402

آیا میتوانم اقدام قضایی در خصوص نکاح موقت نمایم؟

دسته بندی : خانواده | الزام به بذل مدت متعه
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر زنی از همسرش حدود 15 سال پیش جدا شدن مرد به اجبار زن رو مجبور کرده برای دیدن فرزندان صیغه 99 ساله دستی با شاهد و حضور روحانی جاری کنن در حال حاظر مرد حاظر نیست صیغه نامه رو باطل کنه زن چطور می‌تونه شکایت کنه و صیغه رو باطل کنه و اینکه مرد می‌تونه اقدام قضایی کنه با وجود صیغه نامه دستی سوال بعدیم اینه که 4 فرزند داشتن یکی از فرزندان دو هفته پیش فوت شده که مجرد بوده سن 20 سال داشته حضانتش به صورت برگه دستی که مهر شورای روستا رو داره با مادر بوده ولی گویا از سن قانونی گذشته اگر قرار دیه باشه به مادر تعلق میگیره یا خیر و چه مقدار پدر می‌تونه با صیغه نامه مانع دیه مادر بشه یا خیر

پاسخ کارشناس حقوقی :

کاربر گرامی با سلام؛ در خصوص سوالات شما : در مورد صیغه یا نکاح موقت میتوانید اگر در شرایط عسر و حرج و تنگنا و مشقت هستید دعوای الزام ب بذل مدت را با ثبت دادخواست مطرح نمایید تا رسیدگی و اتخاذ تصمیم شود در مورد فوت فرزندتان بله مادر یکی از وراث قانونی فرزند هست و ب نسبت سهم الارث در اینجا یک سوم دیه ب مادر تعلق خواهد گرفت موضوع دیه ارتباطی به صیغه نامه ندارد مربوط ب نسب هست و مادر فرزند از ایشان سهم و از دیه ایشان حق السهم خواهد برد و پدر با صیغه نامه و دیگر موارد امکان منع مادر از دریافت دیه را نخواهد داشت موید باشید