28 بهمن 1402

اخذ سند رسمی و پرداخت مبالغ به عنوان شخص ثالث

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند
آرمان شرافتی زنگنه
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با عرض سلام در سال 90، ملکی را به صورت پیش خرید از سازنده ملک خریداری کردم. سازنده طبق مشارکت نامه ساخت با دو مالک که صاحب دو پلاک ثبتی مجاور هم بودند قرارداد داشت. طبق قرارداد قرار بود در هنگام سقف سوم، نیمی از ملک به نام سازنده منتقل شود. به علت اینکه ملک به سازنده منتقل نشده بود، یکی از مالکین و همسر مالک دوم که هم اکنون فوت شده اند، در مبایعه نامه ما اظهار اطلاع از فروش سازنده کرده و تعهد کرده اند بعد از آماده شدن سند، سند را به خریدار منتقل نمایند. آپارتمان با یکسال تاخیر تحویل داده شد و برای سند، سازنده در تاریخ مشخص شده در محضر حاضر نشد که عدم حضور ایشان از دفترخانه گرفته شده است. جریمه تاخیر در مبایعه نامه روزی 100هزار تومان مشخص شده است. سازنده به دلیل ورشکستگی و عدم توانایی پرداخت هزینه ها، پیگیر گرفتن سند نشد و مالکین ساختمان با هزینه خود سند را گرفتند. حال برای انتقال سند، درخواست پرداخت هزینه از طرف خریدار بجای سازنده را دارند. خواسته مالکین حدود 150 میلیون است در حالی که بنده تنها 33 میلیون بدهکارم و 11 سال جریمه تاخیر طلبکارم. لطفا بفرمایید که شکایت کنم بهتر است یا سازش

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام عنایت داشته باشید حتی در صورت پرداخت مبالغ با توجه به اینکه به عنوان ثالث اقدام به پرداخت نموده اید میتوانید جهت بازپس گرفتن مبالغ علیه شخص بدهکار اقامه دعوا نمایید