06 اسفند 1402

اجرای صیغه طلاق در خارج از کشور و تنفیذ طلاق

دسته بندی : خانواده | ثبت واقعه طلاق
محمود رئیسی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

زنی از اتباع ایران در اثر عقد ازدواج با مرد خارجی از تابعیت ایران خارج و به تابعیت دولت متبوع شوهر در می اید پس از مدتی زن از شوهر خود طلاق میگیرد و بدون ان که به تابعیت ایران رجوع کند ،در همان کشور خارجی ،با فردی از اتباع ایران ازدواج میکند ،
حال اگر زن و شوهر مزبور به ایران بیایند و در خصوص مسائل ذیل دادگاه ایران رسیدگی کند حکم هر مسئله را چگونه باید معیین نمایند؟

الف)برای اینکه حکم طلاق صادره در دادگاه خارجه معتبر تلقی شود چه قانونی باید ملاک عمل قرار گیرد ؟چرا؟

ب)برای اینکه ازدواج آن ها که در خارجه صورت پذیرفته ،در ایران صریح تلقی شود و بتواند منشا آثار باشد ،قانون چه کشوری معیار است ؟

ج)اگر زن ،برای مطالبه نفقه خود به دادگاه رجوع کند حکم نفقه مطابق کدام قانون صادر میشود چرا؟.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام ابتدا باید در مورد تابعیت زوجه ، تعیین تکلیف گردد مبنی بر اینکه آیا زوجه به تابعیت ایران رجوع کرده است با خیر در مورد طلاق ، زوجه باید دادخواست تنفیذ واقعه طلاق را اقامه نماید و مستندات و دلایل خود را مبنی اجرای صیغه طلاق در خارج از کشور را ارائه نماید و قانون ایران حاکم است در ‌ مورد احوال شخصیه و طلاق ، قانون ایران حاکم است و