فسخ یکجانبه قرارداد و اجاره باغ

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام
خسته نباشید خدمت وکلا و مشاورین حقوقی محترم
احتراما به اطلاع می رسانم که پنج سال پیش به همراه یک شریک کاریم یک قرارداد اجاره باغی را به مدت پنج سال با مالک یک باغ منعقد نموده به مدت پنج سال فروش ثمره باغ سیب به مبلغ پنجاه میلیون تومان. در قرارداد مبلغ پنجاه میلیون طی یک فقره چک تعیین شد اما بعدا چک را مالک نگرفتند و به قرارداد مکتوب اکتفا کردند اما بعد از سه سال از گذشت قرارداد پنج ساله قرارداد را شفاها فسخ نموده و پیش از موعد پنج ساله قرارداد آن را تمام کردند و باغ را به مبلغ بیشتر از ما به یک نفر دیگر واگذار کردند. حال مالک باغ بعد از گذشت پنج سال از قرارداد فی مابین فسخ شده، از من و شریکم شکایت کرده و مستند به قرارداد پنجاه میلیون تومانی سابق که خود شفاها فسخ نمودند شکایت نموده و مدعی پنجاه میلیون به طور مساوی از من و شریکم می باشد که هر کدام نفری بیست و پنج میلیون و مجموعا پنجاه میلیون بهش بدیم. در حالی که هم قرارداد را شفاها مالک باغ آن موقع فسخ نموده و هم بعد از ما به یک نفر دیگر با منفعت بیشتر واگذار نموده است. سوال من از خدمت وکیل و مشاور حقوقی محترم این هستش که آیا امکان دارد بعد از گذشت پنج سال دادگاه حقوقی به این قرارداد فسخ شده مالک استناد نماید و ما ملزم به پرداخت شویم و بعد شکایت کیفری نماید یا این که به نفع ما رد دعوا می شود.
توجه:
البته یک نکته را باید عرض وکیل و ومشاور محترم حقوقی اذعان می دارم که پنج سال قرارداد به این شکل بوده که اون مالک باغ اول از هر چیز به ما شفاهی گفت که باغ و پنج سال بهتون اجاره میدم، به صورت پنجاه -پنجاه. قرارداد پنج ساله را بستیم و ما هم سه سال روی باغ کار کردیم و متاسفانه ضررمند شدیم و بعد از این ضرر و زیان نه چیزی عاید ما شد نه عاید مالک باغ، و پس از آن مالک باغ آمد و باغ و ازمون گرفت و نگذاشت دو سال مانده به اتمام قرارداد رو باغ کار کنیم. و باغ و به یکی دیگه داد و با او که هم می شناسیمش اجاره داد. حال بعد از چهار سال از این جریان که به ما تمام کرد از ما شکایت حقوقی کرده و این قرارداد پنجاه میلیونی رو ملاک قرار داده و به دادگاه اعلام کرده که به من ضرر زدن و ازمون پنجاه میلیون و می خواد. حال بعد از گذشت چهار سال شکایت نموده است. لطفا راهنمایی حقوقی بفرمایید. متشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم سوال تکراری است پاسخ شما داده شد و تاکید شد فسخ شفاهی یک طرف نافذ نیست و باید مورد تایید طرف مقابل قرار گیرد. لطفا برای ملاحظه پاسخ کامل به بایگانی سوالات خود مراجعه کنید