15 اسفند 1402

با سلام. در یک قرارداد مشارکت ساخت در آپارتمان عنوان شده است که اگر هر کدام از طرفین منصرف از مشارکت بشود باید مبلغ 500 میلیون تومان خسارت بدهند آیا درج این شرط در قرارداد صحیح می‌باشد ؟

دسته بندی : حقوقی | املاک
اسماعیل صفیر
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام.
در یک قرارداد مشارکت ساخت در آپارتمان عنوان شده است که اگر هر کدام از طرفین منصرف از مشارکت بشود باید مبلغ 500 میلیون تومان خسارت بدهند آیا درج این شرط در قرارداد صحیح می‌باشد ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام.قرارداد مشارکت در ساخت یک عقدی لازم بوده و طرفین جز اقاله و طرق انحلال قانونی پیش بینی شده در قانون مدنی نمی‌توانند عقد لازم را بهم بزنند و لذا درج چنین شرطی باطل بوده ولی به خود عقد تسری پیدا نمی‌کند و قرارداد مشارکت در ساخت به قوت خود باقی خواهد ماند.