16 اسفند 1402

وصیت تملیکی زاید بر ۱/۳ از تمام ماترک

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تنفیذ وصیت نامه
محمود رئیسی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سوال تکمیلی... 4 سال قبل در زمان زنده بودن پدر دست نوشته ای توسط پسران و پدرشان مبنی بر اینکه زمین کشاورزی بین پسر ها مثلا فلان متراژ به علی فلان قدر به وحید فلان قدر به سعید وفلان خانه دو دانگ به زن دوم و 4 دانگ به یکی از دخترها برسد...و لی بقیه دختر ها سهم خود را ب مبلغ نفری 100 میلیون تومان از پدر دریافت کرده اند و دیگر هیچ ادعایی از دارایی باقی مانده شامل زمین های کشاورزی و زمین مسکونی ندارند و به اجبار اینکه اگر امضا نکنند همین مبلغ ناچیز را هم نخواهد داد تا به اجبار امضا کنند .دخترها هم امضا مردند و نفری 100 میلیون گرفتند.حال بعد فوت پدر هیچ حقی از دارایی بجا مانده از پدر نخواهند داشت؟؟؟ ضمنا 100 میلیون یک صدم دارایی پدر در ان زمان بوده است.حق دخترها ضایع شده است با این دست نوشته و نمیدانیم با شکایت کردن و پیگیری کردن کار ب جایی میبریم یا کار بیفایده ای است و کار ب جایی نمیبریم.لطفا راهنمایی کامل تری اراعه دهید ممنون میشم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام با توجه به توضیحات شما ، با شرایط خاصی امکان تقسیم ترکه بین ورثه وجود خواهد داشت البته باید مشخص گردد که سند تنظیمی در قالب وصیت نامه بوده است یا قرارداد دیگری وصیت تملیکی تا 1/3 از تمام ماترک نافذ است و وصیت زاید بر 1/3 غیرنافذ و منوط به موافقت تمام ورثه است و در صورت عدم موافقت ورثه ، وصیت زاید بر 1/3 باطل است