27 اسفند 1402

ملکی را پیش خرید کردم که خریدار حق فروش نداشته

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
محمدرضا امانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام طی یک قولنامه دستی مغازه خود را با یک پیش قروش آپارتمان تهاتر کرده ام حالا متوجه شدیم که ایشان بعنوان یک مشارکتچی حق فروش نداشته و زمین هم فعلا حتی تخریب هم نشده و ایشان با همین قولنامه مغازه مرا فروخته بنده هم بعنوان شاهد آنرا امضا کرده ام ودر مقابل ازایشان دو واحد آپارتمان برای تضمین بنام خود قولنامه کرده ام ودر قولنامه نوشته شده از بابت تضمین می باشد ویکی از همین تضمینها را قبلا فروخته است حالا به چه عنوان شکایت کنم وچطوری قولنامه را باطل کنم و آیا از تضمین ها می توانم به نفع خود استفاده کنم والان نیز این فروشنده متواری شده است آیا تضمین ملک غیر جرم است

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام، کاربر گرامی در این شرایط چنانچه ایشان حق فروش نداشته به صورت کلی یا اجازه فروش منوط به اجازه کسی شده باشد و آن شخص نیز آن را اجازه نکند قرارداد منعقده باطل است می توانید برای اعلان بطلان آن از طریق دادگاه اقدام نمایید که در این صورت عوضین باید استرداد گردد و شما میتوانید مغازه خود را استرداد کنید با توجه به اطلاعات ارائه شده راه حل پیشنهادی این مسئله هست در صورت نیاز به راهنمایی دقیق تر با جزئیات بیشتر میتوانید تماس حاصل فرمایید.