آیا رای اصلاحی تاثیری در اصل حکم دارد؟

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند
الهه طالبی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم ببخشید پرونده الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت من در دادگاه مطرح شد و من دادخواست تقابل(ابطال مبایعه نامه)مطرح کردم.من رای گرفتم و بعد از اون قاضی رای اصلاحی صادر کرد.قاضی در رای اولیه حکم به بطلان مبایعه نامه دستنویس نوشته بود ولی در رای اصلاحی حکم به بطلان معامله را به ان اضافه کرد.وکیل طرف مقابل به رای اولیه اعتراض ولی به رای اصلاحی اعتراض نکرده است.ایا بطلان مبایعه نامه با بطلان معامله متفاوت است؟ببخشید الان به رای اصلاحی اعتراض نکرده رای اصلاحی تایید شده قاضی تجدیدنظر می تواند به موضوع رسیدگی کند؟ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام، وقت بخیر قاضی دادگاه زمانی که در نگارش رای سهو قلم رخ دهد رای اصلاحی صادر می کند وبطلان معامله یعنی اینکه کل معامله باطل شده است ورای هچمنان به نفع تان هست وخللی به اعتبار رای وارد نیست که بخواهید تجدیدنظرخواهی کنید.