استرداد جهیزیه

دسته بندی : خانواده | جهیزیه
سید مرتضی قربان زاده زعفرانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

همسرم وسایل های بزرگ رو خالی کرده کلا . فقط جهاز خودم مونده و من برای تامین خواسته که رفتم خب وسایل هیچکدوم نبود و مأمور بهم گفت از وسایلی که الان هست فیلم بگیر بعد الان فردا دادگاه استرداد جهیزیه دارم تو سند نکاحیم مبلغ75 میلیون تومان نوشته شده جهیزیه الان قاضی شوهرمو وادار می‌کنه وسایلشو بیاره یا نه میگه همون مبلغ تو سند رو بده و بعد اینکه من فاکتوری که خانوادم جهاز رو خریدن دارم و شاهد هم دارم هم فاکتور ببرم هم شاهد یانه فقط فاکتور کفایت میکنه . بحثم بیشتر رو اینکه که وسایلی که شوهرم برا جهاز گرفته رو بهم میدن یا نه چون نوشته در سند ازدواج مبلغ جهیزیه

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و احترام در صورتی که جهیزیه توسط زوجه خریداری شده باشد و موجود باشد می بایست عین آن مسترد شود اما در صورتی که در سند نکاح توافق شده باشد که در ازای آن مبلغی تعیین شود زوج مکلف به استرداد آن مبلغ می شود.