سوال در خصوص نگرانی به جهت فسخ قرارداد از طرف فروشنده ؟

دسته بندی : حقوقی | املاک
حبیب جوادی اصل
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده نسبت به خرید خانه طی مبایعه نامه که در بنگاه تنظیم شده اقدام کردم در متن قرارداد از ترس اینکه فروشنده فسخ نکند این رانوشتم(مبلغ...ریال بابت فسخ قرارداد تعیین شد که هر کدام از طرفین مورد معامله فسخ نمودبه طرف مقابل پرداخت نماید)که متاسفانه مدت در نظر نگرفتم.البته در روز بعد قرارداد فروشنده در دفتر اسناد رسمی حاضر و وکالت فروش تام در مورد ملک به من دادچند روز بعد هم در پشت قولنامه این را نوشتم و از فروشنده امضا گرفتم(پیرو توافق بعمل امده توسط طرفین قرارداد شماره ...تنظیم در املاک...معامله به طور کامل قطعی و حق هر گونه فسخ از طرفین سلب و ساقط می گردد.)با توجه به اینکه تاریخ وکالت و تاریخ توافق عدم فسخ بعد از مبایعه نامه هست ایا شرط فسخی که در قرارداد گذاشتم مشکلی بوجود میاورد ؟ اگر بله چه راه حلی جهت رفع دارد؟ ضمنا حدود60% مبلغ را به توافق پرداخت و بقیه در زمان تخلیه به ایشان میدم. نگران فسخ یا ابطال قراردادم.نگرانیم از ماده 401قانون مدنی است که (اگر برای خیار شرط,مدت تعیین نگردد هم شرط خیار و هم بیع باطل است)میترسمکه با این ماده فروشنده قراردادرا باطل نکنه.لطفا راهنمایی

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام کاربر گرامی توجه داشته باشید اساسا بر اساس اصل لزوم قرارداد ها عقد بیع نیز از عقود لازم می باشد و جز در موارد خاص قانونی و قرار دادی طرفین آن حق برهم زدن یک جانبه ی آنرا ندارند در خصوص موخر بودن تاریخ توافق مبنی بر سلب حق فسخ نیز ایرادی وجود ندارد.