راهکار قانونی در فرض سوال

دسته بندی : خانواده | مهریه
الهه طالبی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و احترام.
مردی دارای دوهمسر در قید حیات است و خود مرد(زوج) فوت شده است.
مهریه هر دو همسر ایشان(زوجه هایش)با اختلاف 5 روز نسبت به یکدیگر به اجرا در آمده اند.
باتوجه به اینکه هردو دین جزء حقوق مقدم می باشند و اموال متوفی کفاف پرداخت هردو مهریه را نمی دهد:
1_آیا مهریه طبق ماده 149 اجرای احکام مدنی باید بینشان به نسبت طلبشان تقسیم شود؟
2_دادخواست برای احقاق حق به چه صورتی و از چه راهی باید تنظیم شود تا حقی از همسران ایشان تضییع نشود و هرد از اموال متوفی سهم ببرند؟
با تشکر و احترام.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام، وقت بخیر مهریه به نسبت طلب بین تان تقسیم می گردد وهردو نیز در خصوص سهم الارث در صورتی که متوفی دارای فرزن باشد هر دو باهم یک هشتم ارث می برید ودرصورتی که متوفی فرزند ندارد هرو باهم یک چهارم ارث می برید.