نحوه تأدیه دیون متوفی

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
شخصی فوت کرده و وام بانکی هم داشته، کل دارایی متوفی هم یه ماشین و یه مقدار رهن خونه است
و متوفی یه مادر پیر که بچه هاش ازش نگهداری میکنن چون هیچ حقوقی و دارایی از همسرش نداره
الان برای پرداخت وام ایا مادر ایشون مطرح هست و از مادر شکایت کنن؟ یا اینکه بانک مستقیما ماشین مصادره میکنه؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

اصولاً تقسیم ترکه می بایست بعد از تأدیه دیون به عمل آید. لکن در هر حال ورثه نسبت به دیون متوفی مسئولیتی بیش از ترکه ندارند. هر چند در صورت قبول ترکه، قبول ترکه اماره بر کفایت ترکه برای ادای دیون مدیون بوده و اثبات خلاف آن با ورثه می باشد.