درخواست تغییر کاربری زمین

دسته بندی : اسناد و املاک | الزام به اصلاح سند مالکیت
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام وعرض ادب ملک در قبل از سال 1365 فنس کشی شده ودر آن یک ساختمان 135 متری احداث شده بود بر اساس قولنامه در سال 1365 به ما فروخته شده است در سال 1378 به نام ما سند دفترچه ای بر اساس قولنامه سال 1365 صادر شده است در داخل سند نوشته شده شش دانگ یکباب خانه ویلایی به مشخصات و مساحت 525 متر و... سوال : تغییر کاربری شامل کل زمین (525متر)است یا آن قسمتی که به ساختمان (135متر) تبدیل شده است؟ تغییر کاربری از سال 1365 اتفاق افتاده یا از سال صدور سند یعنی 1378 ؟ پاسخ وکیل:اصولا هرچند تغییر کاربری انجام شده ولیکن چون بنا در سال 65ایجاد شده ملاک این تاریخ است وبا توحه به اینکه قبل از سال 74که قانون حفظ تغییر کاربری تصویب شده لذا عملا جرمی واقع نکردیده سوال جدید: در سال 1385 به علت زمین لرزه شدید ساختمان احداث شده قدیمی آسیب دید به طوری که از نظر ستادمعین نا ایمن تشخیص داده شد مجبور شدیم در نیمی از ساختمان قدیمی زندگی کنیم و ساختمانی جدید در نیمی از ساختمان قدیمی و مقداری از زمین موجود به کمک وام بنیاد مسکن حدود225 متربنا در دوطبقه باز سازی کردیم آیا باز ساز ی خانه جرم حساب میشود ؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام طبق رای وحدت رویه از عنوان مجرمانه ندارد و بعد 3 سال شما میتوانید تغییر کابری بگیرید و اگر بخاید میتوانید کل زمینو درخاست کاربری بدهید و میتوانید باز سازی کنید با تشکر