اسقاط شرط اقدام شخص موکل در وکالت در فروش

دسته بندی : حقوقی | وکالت
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر. من سال 94 یه واحد اپارتمان رو بدون مبایعه نامه و پول رد و بدل شدن با وکالت بلاعزل به خاهرم دادم. و سال 402 سند رو بنام پسرم زدم شنیدم که وکالت بلاعزل باطل میشه. تو متن وکالت هم این دو قسمت رو نوشتم: حق عزل وکیل: موکل ضمن عقد خارج لازم، حق عزل وکیل را از خود سلب و ساقط نموده است.حدود اختیارات: وکیل مرقوم با حق توکیل غیرولوکرارا به شرح فوق است و هرگونه عمل، اظهار و امضاء وکیل به منزله عمل، اظهار و امضاء موکل بوده و نافذ و معتبر می باشد و موکل اقرار نمود ضمن عقد خارج لازم حق عزل وکیل و اقدام مباشرتی را از خود سلب و ساقط نمود. مفاد این سند فقط در نفس وکالت معتبراست. باطل میشه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سوال مطروحه دارای جنبه های مختلف است. از یک سو عنوان انتخاب شده برای قرارداد برای قاضی الزام آور نبوده و ممکن است قاضی قرارداد را به یک عقد ناقل مالکیت توصیف کند. اسقاط حق اقدام مباشرتی موکل نیز اصولاً شرط مغایر مقتضای مالکیت محسوب میشود و فاقد اعتبار است.