پرداخت مهریه در صورت عدم ثبت نکاح

دسته بندی : خانواده | طلاق
شاهین محبی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با عرض سلام و وقت بخیر.
اگر شخصی با یک زن عقد به صورت غیر محضری(عقد در حرم) انجام دهد به موجب آن هم پرداخت مهریه در صورت جدایی طبق قانون الزامی خواهد بود؟
قاضی پرونده می تواند بنا بر اظهارات طرفین رد یا دریافت مهریه را بررسی کند یا حتما باید داده شود؟
درصورت اینکه فرد فقط یک خانه برای سکونت داشته باشد و بقیه اموال به اسم فرزندان باشد به گونه ای یکی از آن ها هنوز تحت تکلف باشد حکم قاضی برای دادن مهریه شامل خانه هم می شود؟(یعنی باید خانه را بفروشد؟)
اگر آثار ضرب و جرح توسط زن بر روی بدن فرزند باشد روی حکم قاضی پیرو مهریه تاثیری دارد؟
از راهنمایی های شما سپاسگزارم.

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام و احترام طبق ماده 1062و1063 و1064 اگر شرایط شرعی نکاح مثل شهادت شهود یا قاصد و عاقل بودن عاقد رعایت شده باشد پرداخت مهر طبق ماده 1082باید پرداخت شود و نیازی به ثبت ازدواج نیست اما عدم ثبت نکاح بین 3تا 6 ماه حبس دارد طبق ماده 49 قانون حمایت از خانواده در خصوص مهری اگر بتوانید ثابت کنید که انتقال اموال به قصد فرار از دین بوده انتقال اموال از اعتبار ساقط میشود و میتوانید اموال رو بگیریذ در خصوص خانه اگر در شعن همسر باشه که بسته به نظر کارشناس نمیتوانید توقیف کنید چون طبق ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی خانه جزو مستثنیات دین میباشد