آیا تقسیم اموال پدر در زمان حیات وی معتبر هست آیا میتوان ادعای ارث نمود

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه سهم الارث
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

درود بر شما
شب خوش

ممنون میشم در صورت امکان سوال بنده را جواب بدید🙏🏼

در خانواده ی 8 فرزندی که ؛
پدر قبل از فوت ؛ اختیار عقل و مال به پسر ارشد داده، و بخشی از اموال مغرضانه؛ توسط این پسر، به صورت نا عادلانه ، به برخی فرزندان مکتوب و برخی شفاها داده شده ،
در حالی که مثلا پسر دوم ؛ هیچ سند و مدرک مبنی بر گرفتن ، یا داشتن کوچکترین سهمی از پدر باشد ، را ندارد؛
چه باید کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟ برادر بزرگتر با موضعی خصمانه اظهار میدارد که به پدرمان به تو نداده. البته در جمع فامیل برای حفظ آبروی خود ، شماره ی قطعه ای را روی کاغذ پاره شده ای نوشته و گفته این مال توست. در صورتی که به هیچ وجه این تکه کاغذ سندیتی ندارد و قابل پیگیری نیست.

آیا درخواست انحصار ورثه ، فقط از سوی یک فرزند، قابل پیگیریست؟
و آیا با توجه به تقسیم زمین ها در قید حیات پدر ، میتوان به دادگاه شکایت کرد ، یا نه؟
با این توضیح که پدر حال وخیمی داشته، اختیارات را کاملا به پسر بزرگتر داده، پسر بزرگتر در پی اختلافات قبلی مغرضانه عمل کرده و سهم پسر کوچکتر را به حالت تعلیق گذاشته، میتوان از دست برادر شکایت کرد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی اگر پدرتان برادر شما را وکیل کرده که اموال را در زمان حیاتش بین خواهرها و برادرها تقسیم کند این تقسیم معتبر هست و شما نمیتوانید اقدامی کنید مگر اینکه ثابت کنید پدرتان در زمانی که برادر را وکیل کرده بوده محجور بوده است