تمدید شفاهی اجاره نامه

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
محمدرضا امانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام.دراجاره اشیا بعدازاتمام مدت مشخص طرفین به شکل شفاهی توافق میکنندفعلا باهمان مبلغ قبلی ادامه دهندتاهرموقع هردورضایت داشته باشند.همین. یعنی درتمدیداجاره مهلت دقیق مشخص نمی شود.مدتی هم اجاره پرداخت میشود.حال به دلایلی به مشکل میخورند.1-آیا این تمدیدصحیح است؟2-آیا میتوان گفت اصل اجاره درمرحله تمدید بعلت مشخص نبودن مدت باطل است؟3- درصورت تاییدتمدیدمذکورتوسط طرفین آیا میتوان گفت فصل الخطاب دعوا ، اجاره ی جدیداست واجاره نامه قبلی ازدرجه اعتبارساقط شده وجای خودرابه اجاره ی شفاهی جدیدداده؟فرض بگیریدطرفین نسبت به تمدیدشفاهی باکیفیت مذکور اقرارصریح کنند.

پاسخ کارشناس حقوقی :

باسلام، باتوجه به مادتین 191و193 قانون مدنی به صورت کلی وقوع عقد به نحو شفاهی در قانون پذیرفته شده است لذا به این سبب این عقد از این جهت صحیح است. به لحاظ مدت اجاره نیز با توجه به ماده 223 قانون مدنی و حاکمیت اصل صحت و هم چنین با تمسک بر ماده 501 قانون مدنی میتوان چنین برداشت کرد که چنانچه مدت اجاره مشخص نشده باشد براساس نحوه پرداخت مال الاجاره ماهانه/سالانه یا... مدت قرارداد نیز همان خواهد بود.در مورد سوال سوم نیز با توجه به اتمام مدت قرارداد اجاره آن قرارداد دیگر واجد اعتبار نمی باشد.