آیا در فرض سوال تصمیم گیری قیم فوریت دارد با خیر؟

دسته بندی : ارث و امور حسبی | حجر
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

درود و وقت‌خوش؛
دانشجویان ارجمند به پرسش زیر در مهلت یک هفته، مستدل، پاسخ دهید و ارسال فرمایید.

در پرتو مواد قانونی ذیل، تفسیر نمایید که آیا قیم می‌تواند برای امور پزشکی-درمانی فرد تحت قیمومت خود اعلام رضایت نماید و یا اعلام رضایت چنین فردی وجاهت قانونی ندارد؟
مستنبط از مواد 1217 و 1235 قانون مدنی، تکالیف قیم، ناظر به امور مالی دانسته شده است اما ماده 79 قانون امور حسبی، اصلاح حال محجور را از تکالیف قیم می‌داند.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود مستفاد از ماده 79 قانون امور حسبی که قیم موظف به رعایت مصلحت محجور بوده و در اصلاح حال محجور میبایست اهتمام ورزد در اموری که تصمیم گیری برای محجور با فوت وقت غیر ممکن است قیم می‌تواند شخصا تصمیم گیری و جواز یا عدم جواز جراحی جهت بهبود حال محجور را در نظر گیرد مگر در اموری که فوریت ندارد ماده 1217 و 1235 قیم را موظف میداند نسبت به امور “مالی “محجور مواظبت نماید و تکلیفی برای امور غیرمالی برای قیم لحاظ ننموده با توجه به اینکه قانون گذار در بحث ازدواج محجور شرط مجوز دادستان را لحاظ نموده و اگر موضوع ازدواج را از بعد غیرمالی آن در نظر بگیریم می‌توان گفت امور غیرمالی محجور با مجوز دادستانی انجام میگردد لکن در بحث فوریت امر و عدم امکان دسترسی و جری تشریفات لازم به نظر با توجه به مسیولیت عام قیم در رعایت غبطه و اهتمام در اصلاح حال محجور می‌توان قیم را مجاز به اظهار نظر دانست