فعالیت شما پاره وقت بوده یا تمام وقت؟

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | سایر دعاوی
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
اگر قرارداد رسمی (منظورم قرارداد مکتوب استاندارد با مفاد و شرایط مشخص) بین کارگر و کارفرما وجود نداشته باشدو فقط کلامی و لفظی به همدیگر متعد باشند و بعد از اطلاع کارگر به کارفرما و سپس ترک کار کارگر، آیا کارفرما میتواند طرح شکایت برای ترک کار کارگر کند؟ من دو ماه قبل به کارفرما گفتم و بعد ترک کار کردم و مکتوب هم خواستم امضا و رسید بگیرم که بهم چیزی ندادند و گفتن نیازی نیست همچنین قراردادی هم بین ما نبوده، حالا کارفرما تحدید به شکایت ترک کار و گرفتن خسارت و جریمه به بنده می کند....قانون در این شرایط چگونه عمل می کند؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود قرارداد شفاهی فیمابین کارگر و کارفرما با استماع شهادت شهود محل کار قابل اثبات است و لو آن که قرارداد مکتوب در میان نباشد تهدید کارفرما از این جهت که خود موظف به رعایت تکالیف مرتبط با این مهم بوده است و جرایم قابل توجهی از باب عدم پرداخت حق بیمه و .. به خود متحمل می‌کند کارساز نخواهد بود مگر ان که خسارات وارد بر خود را بپذیرد و اقدام نماید کارگر نیز می‌تواند حقوق مرتبط با دوره فعالیت خود را از کارفرما مطالبه نماید