آیا قیم می‌تواند برای امور پزشکی-درمانی فرد تحت قیمومت خود اعلام رضایت نماید

دسته بندی : حقوقی | احوال شخصیه
مریم محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

درود و وقت‌خوش؛
دانشجویان ارجمند به پرسش زیر در مهلت یک هفته، مستدل، پاسخ دهید و ارسال فرمایید.

در پرتو مواد قانونی ذیل، تفسیر نمایید که آیا قیم می‌تواند برای امور پزشکی-درمانی فرد تحت قیمومت خود اعلام رضایت نماید و یا اعلام رضایت چنین فردی وجاهت قانونی ندارد؟
مستنبط از مواد 1217 و 1235 قانون مدنی، تکالیف قیم، ناظر به امور مالی دانسته شده است اما ماده 79 قانون امور حسبی، اصلاح حال محجور را از تکالیف قیم می‌داند.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر گرامی ماده ی 1235به صراحت بیات کرده مواظبت از محجور وظیفه ی قیم است و مواظبت شقوق مختلف دارد که شامل اعلام رضایت در امور درمانی هم می شود.