آیا میتوانم به علت عدم وصول به موقع چک‌ها معامله را فسخ کنم

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام. ملکی را سال گذشته سال گذشته به شخصی فروختم و اون شخص قرار شد طی فقره چک مبلغ را پرداخت کند. در قولنامه هم قید شد هر طرف درخواست فسخ نماید باید 20٪ ضرر و زیان پرداخت کند. خریدار چک اول را با یک ماه تاخیر پاس کرد و چک های دوم و سوم را به بهانه های مختلف پاس نکرد.بعد از یک سال شکایت و دادگاه رای قطعی دیوان به نفع من صادر شده و اموال خریدار توفیق شده.
میخواستم بدونم چقدر طول میکشه تا به پولم برسم؟! و ضرر و زیان این یکسال چطور محاسبه میشه؟! و با توجه به این نکته از سال گذشته تا الان قیمت ملک حدودا 2 برابر شده و اون شخص عملا با پرداخت یک سوم وجه و با ملک من سرمایش بیشتر شده امکان درخواست فسخ معامله یا درخواست دریافت تفاوت قیمت دارم یا نه؟!

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی اولا که باید قرارداد شما کامل بررسی شود تا بتوان بهترین راهکار را ارایه کرد دوما در صورتی شما میتوانید معامله را به دلیل عدم پرداخت چکهافسخ. کنید که در قرارداد این مورد پیش‌بینی شده باشد سوما اگر شما جهت وصول چک‌ها اقدام کردید حق فسخ را ندارید