شرط انفساخ قرارداد در صورت عدم ایفای تعهدات

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
محسن شمس الهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

عینا متن قرارداد است که مینوسم : طی چک‌های (5فقره که مشخصات چکها درج گردیده) به فروشندگان پرداخت گردید و زمین تحویل خریدار شد(چون سه دانگ خریده بودم به خاطر مشاعی تصرف نکردم) فروشندگان مقرر شد تا دوماه(10روز مونده به اولین سر رسید چک)نسبت به تسویه بدهی خود با ادارات و...اقدام نمایند ومفاصا حساب را به خریدار تحویل نماید و در تاریخ x فروشندگان موظف شدند نسبت به سند انتقال نمایند و فروشندگان از بابت تضمین اجرای تعهدات خودشان یک برگ چک شماره به خریدار تحویل تضمین و امضاء شد و مبلغ چک تضمین x تومان نوشته و امضاء شد و در صورت عدم رعایت مفاد قرارداد هر یک از طرفین که منجر به فسخ قرارداد می‌شود، طرف تخطی کننده باید x تومان به طرف دیگر قرارداد به عنوان ضررزیان پرداخت نماید.

بنده ملکی خریده بودم، از بابت ثمن معامله چک شخص ثالث دادم چک شخص ثالث پول نشده، به استناد متن آخر ادعای انفساخ داره در حالی که بنده از بابت چک تعهد ندادم(فقط مشخصات
چک نوشتیم) حتی تعهد برای فروشنده بود که چک تضمین هم داده بود. الان فروشنده میگه معامله منسفخ شده آیا متن بالا وبند اخر معنای انفساخ داره؟کل اصل متن قرارداد همین

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

صرفاً به دلیل عدم وصول چک ثالث؛ قرارداد منفسخ نمی شود. لکن در صورت مراجعه دارنده به شما به عنوان طرف قرارداد؛ طرح ادعای انفساخ ممکن است.